|  
Min lista  
(0)

Redigera produkt

Stora valmöjligheter utifrån din egen design

Vi på Amsta tillverkar flexibla helhetslösningar av rostfria produkter utifrån våra kunders önskemål i både mindre och större serier – med hög finish och lång livslängd. Det gör vi till både företag och privatpersoner. Vi är specialister på att tillverka rostfria cylindriska kärl och har efter våra kunders efterfrågan även börjat producera konformade kärl. I vårt sortiment av standardprodukter finns kärl med olika ändamål och utformning från 0,5 ända upp till 150 liter. Valmöjligheterna är stora och du kan själv designa ditt kärl med en rad olika tillbehör.

Som kund hos oss kan du alltid räkna med ett slutresultat som är optimerat efter dina behov och önskemål. Kommunikation är viktigt för oss.

Vi tar med oss historien in i framtiden

Under varumärket Amsta tillverkar vi rostfria kärl med samma känsla för kvalitet och hantverk idag som när vi startade. Genom kunskap om hur tillverkningen var inriktad på olika typer av rostfria artiklar kan vi än idag dra nytta av vår anrika bakgrund. Idag tillverkas fortfarande kärl med hantverkskänsla från mitten av 1900-talet. Vi fortsätter framåt med inställningen att vi hela tiden vill utvecklas. Därför lyssnar vi in våra kunders behov och styr vår produktutveckling. Samma inställning ligger som grund till vårt hållbarhetsengagemang som du kan läsa mer om här.

Legotillverkning

Tillverkningsmetoderna och de specialbyggda maskinerna i vår produktion skapar unika möjligheter för tillverkning av rostfria produkter till en rad olika användningsområden. Vi kan hitta lösningar genom våra kompetenser som bland annat innefattar svetsning, polering, djupdragning, excenterpressning, trycksvarvning, rullning och polering. Det har gjort att vår fabrik i Eskilstuna idag tillverkar rostfria legotillverkade produkter i absolut världsklass.

Amstas historia

Amsta startade redan 1946 i Kolbäck av två delägare som tidigare jobbat tillsammans med liknande tillverkning. Genom de tre delägarna fanns kunskap inom både produktion och administration. Den största produkten var i början en modifierad så kallad FINA-kanna som var väldigt populär under 40- och 50-talet. Vi fortsätter med stilren design och är stolta över att vi fortfarande har med återkommande kunder sedan starten!

När nästa generation skulle ta över köptes resterande aktier i företaget av majoritetsägaren som drev företaget i egen regi fram till 2005 då hela företaget såldes till Idesta i Eskilstuna. Kort därefter övegick verksamheten till Idestas lokaler i Eskilstuna där det idag driver det vidare.