|  
Min lista  
(0)

Redigera produkt

Case: Långvarigt samarbete med Piab

Sedan över ett decennium tillbaka levererar Amsta till Piab, som hörde av sig och frågade om vi kunde tillverka en första serie kallas piFLOW®f år 2012, som sedan blev en andra serie under 2018.

Till första serien hjälpte vi till och tog fram rätt konstruktion av modul och lösning – effektiv och lönsam. Därefter fick vi grönsignal och förtroende att köra en provserie. Från färdig ritning till framtagning av prototypserie hade vi upp till sex veckor för produktion. Serien tillverkas ingen annan stans i världen än hos oss på Amsta.

Lösningar för ökad kvalitet

Under 2018 blev serien förflyttad till Amsta då Piab var nöjda med kvaliteten, finishen och prestandan från den tidigare serien. Denna finns i tre olika diametrar och vi fick äran att tillverka mellersta diametern. Håkan Myhrberg är Sourcing manager på Piab och berättar om det långa samarbetet:
– En bibehållen, jämn kvalitet och hög leveranssäkerhet är det som vi Piab prioriterar mest hos våra leverantörer. Korta beslutsvägar och kunnig personal gör arbetet med Amsta bekymmersfritt. Samarbetet har pågått mer än 10 år och Amsta har varit inblandade i flera nya projekt men även bidragit med smarta lösningar för att förbättra och förenkla redan existerande artiklar. Amsta tillverkar delar till Piab:s transportörsprogram, det vill säga rostfria behållarmoduler. Transportörerna säljs sedan över hela världen. Vi skulle rekommendera Amsta som företag, främst till de som har behov av runda kärl, komplexa rostfria produkter och till exempel mekaniskt polerade produkter. Då kan du med fördel vända dig till Amsta för att få det tillverkat. Det är kvalitet och flera artiklar Piab köper är betade och det är känsligt för repor. Lösningen är bland annat individuella kartoner och specialemballage för intern hantering och även detta har Amsta hjälpt till med vilket ökat kvaliteten väsentligt!

Ett hantverk

När det kommer till hantverket så vill vi bland annat lyfta fram våra svetstekniker och behandlingen av svetsen efteråt, även vår hantverkskunniga personal som gör oss unika.
– Processen gick väldigt bra, lätt och smidigt. Ett effektivt samarbete mellan Piab:s konstruktörer och Amsta tack vare tydlig kommunikation och rätt planering, säger Micke som är produktionschef på Amsta.

Det blev några konstruktionsjusteringar under processensgång. När första modellen sedan var färdig var båda parterna väldigt nöjda med slutprodukten och Piab bestämde sig då för att flytta över sin piFLOW®p-serie till Amsta. Micke fortsätter berätta om partnerskapet:
– Amstas leveransservice, precision och snabbhet har utvecklats väldigt mycket med tiden och vi inte haft några leveransförseningar på många år. Vi strävar alltid efter hög kvalitet, hög finish och hållbarhet i våra produkter. Det gör Piab också, så där har vi nått gemensamt. När de fick syn på kvaliteten och finishen på våra produkter fångade det intresset, vilket i sin tur ledde till det långvariga och fantastiska partnerskapet vi har idag.

Det som gör oss på Amsta unika är bland annat svetsen. Vi behandlar svetsen på ett sätt som gör att det nästan blir helt omöjligt att se svetsspåren. Vi kallar det för osynligsvets och det är ett hashtag som vi idag använder på vår Instagram och vill gärna lyfta fram #osynligsvets.