Om oss

På Amsta tillverkar vi rostfria cylindriska kärl för användning framförallt inom kemi- och livsmedelsbranscherna. Du som kund hos oss kan alltid räkna med hög kvalitet, exemplarisk finish, en prioriterad kommunikation och ett slutresultat optimerat efter dina behov och önskemål.

Vi tar med oss historien in i framtiden

Under varumärket Amsta tillverkas rostfria kärl med samma känsla för kvalitet och hantverk idag som på 1940-talet när det grundades. Genom kunskap om hur tillverkningen var inriktad på olika typer av rostfria husgeråd och trädgårdsartiklar kan vi än idag dra nytta av vår anrika bakgrund. Idag tillverkas fortfarande kärl med hantverkskänsla från mitten av 1900-talet. I basutbudet finns kärl med olika ändamål och utformning från 0,5 ända upp till 150 liter. Valmöjligheterna är stora och du kan själv designa ditt kärl med en rad olika tillbehör.

Legotillverkning med problemlösning

Tillverkningsmetoderna och de specialbyggda maskinerna i vår produktion skapar unika möjligheter för tillverkning av rostfria produkter till en rad olika användningsområden. Vi kan hitta lösningar genom våra kompetenser som bland annat innefattar djupdragning, excenterpressning, trycksvarvning, svetsning, rullning, slipning och polering. Det har gjort att vår fabrik i Eskilstuna idag tillverkar rostfria legotillverkade produkter i absolut världsklass.
 
Från vår legoproduktion levererar vi idag produkter till företag inom bland annat läkemedelsbranschen, energisektorn, design och inredning samt förpackningsindustrin.

Amstas Historik

Amsta bildades 1946 i Kolbäck av tre delägare som tidigare jobbat tillsammans med liknande tillverkning. Genom de tre delägarna fanns det kunskap inom produktion och administration. Den största produkten vid startandet av bolaget var en modifierad så kallad FINA-kanna som var väldigt populär under 40- och 50-talet.
 
När nästa generation skulle ta över köptes resterande aktier i företaget av majoritetsägaren som drev företaget i egen regi fram till 2005 då hela företaget såldes till Idesta i Eskilstuna. Kort därefter införlivades verksamheten i Idestas lokaler i Eskilstuna där det drivs idag.

Amsta kännetecknas av

  • Hög Finish
  • Hantverkskunnande
  • Flexibel tillverkning
  • Stilren design